VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 12. 2023

Amon Amarth predstavljajo najnovejši video za komad Saxons And Vikings z zadnjega albuma The Great Heathen Army. Pri skladbi so Švedi združili moči z legendarnimi Saxon, ki se v videospotu mogočno zoperstavijo neustrašnim vikingom.

Amon Amarth se naslednje leto odpravljajo na turnejo po Evropi, kje jih boste lahko ujeli, pa lahko preverite tukaj.

7. 12. 2023

Vikingi Amon Amarth za naslednje leto napovedujejo ponovno osvajanje stare celine. Turneja Heidrun Over Europe 2024 se začne konec julija naslednje leto, Vikinge pa bodo na nekaterih koncertih spremljali The Halo Effect, Insomnium in Kanonenfieber. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

16. 8. 2023

Ukrajinski death metalci Bloody Harvest so s singlom I'm Gonna Live in You Forever po sedmih letih presenetili z novo glasbo. Pred tem so leta 2016 izdali single Pathological Anatomy, medtem ko je njihov prvenec Abstinence Syndrome še dve leti starejši.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Six Feet Under, Bolt Thrower, Torture Killer, Kataklysm, Illdisposed, Amon Amarth in Hypocrisy.

9. 8. 2023

Švedski Vikingi Amon Amarth, ki smo jih julija lahko ujeli v Zagrebu, so objavili najnovejši video za komad Heidrun. Komad se sicer nahaja na aktualnem albumu banda The Great Heathen Army, ki je izšel lani.

5. 4. 2023

Kot že veste, se bodo švedski Vikingi Amon Amarth 4. julija ustavili pri naših južnih sosedih, zdaj pa je tudi znano, da jim bo družbo na odru delala zasedba Bleed From Within

Več informacij o koncertu najdete v našem napovedniku.

22. 2. 2023

Vikingi Amon Amarth prihajajo k našim južnim sosedom! Zasedba se bo 4. julija ustavila v Zagrebu, natančneje v dvorani ŠRC Salata. Vstopnice gredo v prodajo danes ob 10. uri, več informacij pa najdete tukaj.

13. 2. 2023

Knotfest je glasbeni festival, ki ga je leta 2012 ustanovila ameriška nu metal zasedba Slipknot. Knotfest je od takrat potekal kot potujoči festival in kot klasičen festival, dodatna značilnost tega pa je, da vsako leto spremeni lokacijo. Do zdaj je Knotfest potekal v več državah, med drugim v ZDA, Kanadi, Mehiki, Kolumbiji, Franciji, Čilu, na Japonskem in lani poleg izvedb v Severni in Južni Ameriki tudi v Nemčiji in na Finskem.

Za letos so predvidene tri izvedbe, in sicer na Japonskem, v Avstraliji in 25. junija v sosednji Italiji. Pri sosedih bodo nastopili Slipknot, Architects, Amon Amarth, I Prevail, Lorna Shore, Nothing More, Bleed From Within in Destrage.

Prevoz na koncert ponuja naš partner Koncerti.net.

6. 1. 2023

Bavarski folk metalci Feuerschwanz so pripravili besedilni video za priredbo klasike The Final Countdown. Ta je konec decembra lani izšla pri založbi Napalm Records na kompilaciji Todsünden, na kateri so še priredbe skladb ABBA, Amon Amarth, Bloodhound Gang, Deichkind, Die Ärzte, Die Toten Hosen, Eda Sheerana, Ghost, Manowar, O-Zone, Powerwolf, Rammstein, Sabaton, Seeed in The Weeknd.

13. 12. 2022

Amon Amarth predstavljajo besedilni vizualizer za komad Oden Owns You All z letošnjega albuma The Great Heathen Army.

30. 11. 2022

Podjetje Z2 je najavilo izid stripa oziroma grafične novele in namizne igre z imenom Amon Amarth: The Great Heathen Army. Gre za zgodbo, za katero glavna podlaga je aktualni plošček Švedov Amon Amarth. Projekt je združil zasedbo in pisca Dana Watters, ki je napisal zgodbi za Abigail in Lucifer od King Diamond, sodelovali pa so še umetniki Ario Murti, Montos in Tom Thiel. Poleg novele bo na voljo tudi replika namizne igre, ki jo lahko vidite v spotu naslovnega komad omenjenega albuma.

Avtorica: Tina Urek
29. 9. 2022

Vikingi Amon Amarth, ki so trenutno na evropski turneji skupaj z Machine Head, so novopotrjeni band za festival Nova Rock. Festival bo potekal od 7. do 10. junija, več informacij o nastopajočih in samem festivalu pa najdete tukaj.

22. 9. 2022

Melodični black/death metalci Scars of the Flesh napovedujejo svoj tretji album, ki bo nosil naslov In Darkness Alone. Ta naj bi izšel 18. novembra in vseboval devet komadov:

Only I
The Hooded One
In Darkness Alone
Memory Unknown
Mors Aeterna
Chant For Ezkaton (Behemoth cover)
Silent Night Fever (Dimension Zero cover)
Victorious March (Amon Amarth cover)
The God That Failed (Metallica cover)

9. 8. 2022

Najnovejši album The Great Heathen Army od Amon Amarth, ki bodo nastopili 17. septembra z Machine Head na Dunaju, je v celoti na voljo za poslušanje. Preverite ga lahko med drugim na YouTubu.

8. 7. 2022

Amon Amarth, ki bodo nastopili 17. septembra z Machine Head na Dunaju, so objavili video za The Great Heathen Army, naslovni komad prihajajočega albuma, ki bo luč sveta ugledal 5. avgusta.

22. 6. 2022

Machine Head, ki bodo nastopili 17. septembra z Amon Amarth na Dunaju, so včeraj predstavili komad Unhallowed. Zasedbin že deseti studijski album Of Kingdom And Crowns bo izšel 26. avgusta pri Nuclear Blast/Imperium Recordings.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana